En basitinden Ücretsiz Keyword Aylık aranma hacimlerini bulmak (Google hizmeti içerir)

Twitter (X)  @mehmetetsy101 

SEO olayına girince her köşe başında bir tool size aylık bilet (ücretli) keser olmuş durumdadır.  Pasif gelir ile yola çıkan biri için daha para kazanmadan aylık sabit giderlere boğulmak hiç de hoş değildir. 

SEO olayının baş kahramanlarından olan Anahtar kelime namı diğer KEYWORD aylık aranma hacimlerini öğrenmek ve bize katkısını belirlemek önemlidir. 

İşte burada  Google Keyword Planner ücretsizliği ile bize can suyu yetiştirmektedir.

Önce Redbubble için hedef anahtar kelimelerimiz bulalım. Burada Craft Niche Analyzer kullanıyorum bu konunun dışındadır ben kısa sürede araştıracak keyword bulmak için kullandım.



https://ads.google.com/aw/keywordplanner    Bu adrese gidelim.

Buraya girmek ve kullanabilmek için google ads hesabınızın olması gerekiyor. Nasıl alınır youtube da birçok video var oradan faydalanabilirsiniz.


Aylık aranma hacimlerini öğrenmek istediğimiz Anahtar kelimeleri aşağıdaki görseldeki bölüme kopyalıyoruz


Başlayın  butonuna basarak aranma hacimlerinin sorgulanmasına başlatabilirsiniz.



Sonuç yukarıdaki görsel deki gibi çıkar Ortalama aylık aranma hacimlerini gösterir.
Bu veriyi CSV formatında dışarıya alarak daha okunabilir olarak görebiliriz bakınız aşağıdaki görselden ilerleyin;



Çıktı genellikle sizin download klasörüne düşer ; (CSV formatındadır Genellikle  Excel ile açılır)



Rakamlar size barem barem verilir 50-500-5000-50000 gibi düşünün küsüratlı rakam olmamasının sebebi yeterince  Goggle ADS hesabını reklam ve kampanyalarda kullanmamamızdan kaynaklıdır. Aslında bu veri bile Aradığımız kelimenin aylık aranma hacmini bize kabaca verir. 


Elimden geldiğince anlattım yararlı olması ümidiyle Google Keyword planner  tek seferde 2500 kelimeye izin verir. Ben Excel ile uğraşmayı kendi çapımca çok severim ve çok kullanırım.  Ayrıca şurayı da kullanırım https://searchvolume.io/   burası da tek seferde 1000 sorgulama yapmanıza izin verir. İkisinide karşılaştırdım bariz fark olmasa da daima araştırmalarımda ikisine de ayrı ayrı Excel sütunu açarım ve ikisini de görmek isterim.





Yorumlar